100-liters akvarie

Invånarna i 100 liters akvariet är följande: 2 gröna/bruna bågfensciklider + ca 5 yngel, 10 sorgmanteltetror och 8 algätande räkor. Räkorna är ju akvariets stolthet. Så fort jag fick reda på att man kunde ha sötvattensräkor i akvarium så rusade jag till djuraffären och köpte några stycken.

100-liters akvarie

Här använder jag en akvariemöbel som underlag. Jag har en doppvärmare, en pump och en termometer som här sitter på insidan av akvariet. Jag håller dessa fiskar (och räkor) i en temperatur på ca 25°C. ( 77,00°C) Dom får frysta röda mygglarver sex dagar i veckan.

I det här akvariet har jag problem med alger, men efter fler vattenbyten så börjar de nu försvinna. Tyvärr har de tagit död på många av mina växter. De enda som har klarat sig bra är javaormbunkarna som tål ganska mycket. Algerna är mörkgröna och lägger sig som en hinna runt växterna, stenarna och på botten.

I mitten av akvariet har jag en stor grotta som cikliderna har lekt i ett antal gånger. Runt om grottan så finns det javaormbunkar. Längst in åt höger har jag någon form av svärdplanta som kanske kan repa sig efter algerna. Jag har en flytväxt som jag tror kallas vattenspikblad som kanske också kan klara sig. Längst fram åt höger finns också en växt som jag inte vet vad den heter. Den har tagit sig loss från algerna den med. Resten av växterna finns det inte mycket spår efter.

Problemet med algerna var att de var för få för att jag skulle bry mig särskilt mycket i början. Ser man att det bildas fler alger på växter ska man försöka åtgärda detta så snabbt som möjligt.

Anledningen till att jag köpte detta akvarie var att jag ville försöka få vissa fiskar att leka. Det lyckades bättre än vad jag förväntade mig.